Ran du Chabrier - 2

Wij gingen er al van uit dat het rustiger zou zijn tijdens ons verblijf op de Ran van 7 t/m 18 september maar het pakte toch anders uit.
Le Ran du Chabrier vrijwel verlaten
Tot en met het weekeinde van 10 en 11 september was het supergezellig op de camping en in de nachtclub maar vanaf maandag de 12e werden de mobile homes naar de hoger gelegen parkeerplaats gesleept. Die klus werd uitgevoerd met een oude bulldozer die veel kabaal en nog veel meer rook produceerde.

Dit leverde een wat naargeestig beeld op, ook al omdat er nog maar weinig kampeerders aanwezig waren.

De weersvoospelling voor woensdag de 14e was ronduit slecht waardoor nog meer kampeerders vertrokken zodat er vanaf die datum nog maar 5 stellen en één single man aanwezig waren.
Vrijwel lege Ran du Chabrier


Het werd die woensdag nacht inderdaad erg slecht weer waarbij ook nog eens de nachtclub gesloten bleef; net als de donderdag daarna.
De armbandjes van Le Ran du Chabrier


Wij hadden ons al opgegeven voor het afsluitende feest op zaterdagavond en besloten toch maar te blijven. Tot onze verbazing ontstond er die vrijdagmiddag een ware invasie van franse kampeerders en dat bleef doorgaan tot zaterdagmiddag. Ineens stond de camping weer aardig vol en beleefden we een spettergeile avond in de club.

Het slotfeest was ook een groot succes. Bij het diner waren alle tafeltijes bezet en na half elf was de club ook stampvol zodat ons verblijf een perfecte afsluiting kreeg.

Ons weekje Ran in juni dit jaar is ons prima bevallen dus grote kans dat we dat in 2017 herhalen. September vinden we een te groot risico: mogelijk slecht weer en daardoor een lege camping!

Let op: er bestaat ook een forum over de Ran: Klik
hier!